انصارحزب الله گرگان

مذهبی،فرهنگی و سیاسی/نثار روح مطهر امام و شهدا صلوات

انصارحزب الله گرگان

مذهبی،فرهنگی و سیاسی/نثار روح مطهر امام و شهدا صلوات

بازخوانی صحیفه‌ی امام خمینی (ره)

مرور بیانات امام بدون هیچ نوع واسطه و تفسیر و بررسی بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. به خصوص برای نسل سوم انقلاب که شاید حتی یک بار هم این مسائل را نخوانده یا نشنیده باشند.

  



گروه سیاسی، با توجه به جایگاه انقلاب اسلامى و نقش امام خمینى (ره) در جهان معاصر، طبعاً مطالعه‌ی آثار شفاهى و مکتوب سیاسى و اجتماعى، و حتى شخصى و خانوادگى امام خمینى(ره) در شرایط کنونی جهان، درحالی که چند سالی از شروع «بیداری اسلامی» که نتیجه‌ی مستقیم حرکتی است که از ابتدای دهه‌ی40 از طرف شخص امام خمینی(ره) در کشورمان صورت گرفت و منجر به وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی در بهمن1357 و سرنگونی رژیم طاغوتی شهاهنشاهی گردید، ضروری است و به همین منظور، ما در گروه سیاسی بولتن نیوز بر آن شدیم تا با بازنشر آرا و گفتار و مصاحبه‌های حضرت امام خمینی(ره) که پیش و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی صورت گرفته، نقشی در بالابردن آگاهی عمومی درخصوص انقلاب اسلامی در کشورمان و نیز تاثیر متسقیم و بلافصل آن بر «بیداری اسلامی» برعهده بگیریم.

به گزارش بولتن نیوز، مرور بیانات امام بدون هیچ نوع واسطه و تفسیر و بررسی بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. به خصوص برای نسل سوم انقلاب که شاید حتی یک بار هم این مسائل را نخوانده یا نشنیده باشند. بی شک این کار می تواند به عنوان مانعی جلوی نسبت دادن های اشتباه به امام و تفسیر به رأی کردن ایشان و سایر تحریف هایی که نسبت به تاریخ انقلاب اسلامی انجام می شود، را گرفته و تحریف ها و تفسیرهایی که زمینه ساز بسیاری از ناهماهنگی های سیاسی و سرایت آن به جامعه شده و اتفاقاتی مثل فتنه 88 را به وجود آورده یا به آن دامن زده را خنثی نماید.

یکی از مسائلی که این روزها در سطح جامعه مطرح است، نوع مواجهه‌ایست که ما باید در قبال دوستان و دشمنان بین‌المللی‌مان داشته باشیم. به همین منظور، پای دو گفتار مجزا از امام روح‌الله نشسته تا ببینیم در اندیشه‌های بلند او این مسئله چگونه حل می‌شود. مصاحبه‌ی اول که با نشریه‌ی اکسپرس انجام شده، نشان می‌دهد که چگونه باید با دشمنان برخورد کرد و مطلب دوم، گفتگوی امام عزیز با هیئتی از هندوستان است که در آن، ایشان نوع تعامل با دوستان یا کشورهای بی‌طرف را به ما یاد می‌دهند.

مصاحبه‌ی حضرت امام خمینی (ره) با نشریه‌ی «اکسپرس» در خصوص مواضع انقلاب درباره‌ی اسرائیل، امریکا و حدود آزادى ‏در تاریخ 27 دی 1357 در نوقل لوشاتو.

سؤال: [موضع شما در مقابل دو اردوگاه شرق و غرب چگونه خواهد بود؟].

جواب: دولت اسلامى ما آزاد و مستقل خواهد بود. و تعادل قوا در این منطقه از جهان به هیچ وجه نباید تغییر یابد. ما نه به سوى غرب و نه به طرف شرق گرایش خواهیم داشت و مى‏خواهیم یک جمهورى بیطرف و غیرمتعهد باشیم. ما مى‏خواهیم روابط دوستانه با همه کشورها داشته باشیم، مادام که آنها در امور داخلى ما مداخله نکنند.

- [با وجود این، قصد در مورد قطع نفت به اسرائیل و افریقاى جنوبى نشان مى‏دهد که شما از هم اکنون یک انتخاب سیاسى به عمل آورده اید.].

- خیر؛ ما به این ترتیب در برابر کشورهایى که حق و عدالت را زیر پا گذاشته‏اند، عکس العمل نشان مى‏دهیم. راجع به اسرائیل، ما در منازعه آن کشور با دوَل عرب با اقدام خود موضع نمى‏گیریم؛ ما تنها، کشورى را به این ترتیب مجازات مى‏کنیم که مشاورینش به پلیس و ارتش شاه براى زجر و شکنجه ملت ما کمک کردند. در جاهاى دیگر فروشهاى ما عادى خواهد بود. ما پول نفت را براى مصلحت ملت و نه به خاطر تجهیزات نظامى ویران کننده خرج خواهیم کرد.

- [راجع به روش امریکا چه قضاوتى دارید؟].

- دولت و رئیس جمهورى امریکا در جریانات اخیر به صورت دشمن ملت ایران رفتار کردند. حضور پایگاههاى نظامى و حضور مستشاران امریکایى کشور ما را فقیر کرده است. امریکا در کشتار فجیع ملت ما توسط رژیم شاه، از این رژیم حمایت کرد و شریک جرم شناخته مى‏شود. اکنون با ملت امریکاست که هیأت حاکمه خود را تحت فشار قرار دهد.

- [آیا شما از لیبى کمکى دریافت داشته اید؟].

- این مطلقاً مسخره است! ما از هیچ کشورى کمک دریافت نداشتیم. ملت ما با دستهاى برهنه با تانک و مسلسل روبه رو شدند. اگر قدرتهاى استعمارى به حمایت جنایتکاران ایران ادامه دهند که شاه در صدر آنها قرار دارد ما راه دیگرى انتخاب خواهیم کرد.

- [در مجموعه‏اى از نظریات شما که در سال 1970 زیر عنوان دولت اسلامى به زبان انگلیسى انتشار یافته، شما نظریه مربوط به استقرار رژیم خشک و سختى را که بر مبناى رعایت اصول قرآن پى ریزى شده شرح داده اید؛ و اضافه کرده اید که در این نظام جایى براى عقاید و احساسات وجود نخواهد داشت و صرفاً تعالیم قرآن ملاک عمل خواهد بود، و افراد مردم فقط از خدا و قانون او اطاعت خواهند کرد. آیا مردم حاضر خواهند شد که تا این حد آزادیهایشان محدود شود؟].

- در یک رژیم اسلامى، آزادیها صریح و کامل خواهند بود. تنها آزادیهایى به ملت داده نخواهد شد که برخلاف مصلحت مردم باشد و به حیثیت فرد لطمه وارد سازد. حمایت عظیمى که ملت از چند ماه پیش، از ما به عمل مى‏آورد نشان مى‏دهد که مردم به قدر کافى افکار ما را درک کرده و متوجه آینده شده‏اند. همین حمایت، ضمناً ثابت مى‏کند که این ملت- که سعى کردند آن را از مذهب به وسیله وسوسه‏هاى مادى دور سازند- خوشوقت است که بار دیگر در راهِ آسمانى قدم نهد و روح واقعى خود را بازیابد. ما با حیف و میل مبارزه خواهیم کرد، ثروتهایى را که عده معدودى استفاده جو ربوده‏اند باز خواهیم گرفت، شرایط زندگى افراد محروم را بهبود خواهیم بخشید، و ملت را در راه شرافت و فداکارى و به سوى ساختمان یک جامعه آزاد و نوین رهبرى خواهیم کرد.

گفتگو حضرت امام خمینی (ره) با هیأت نمایندگى دولت هند درباره‌ی سیاست آینده نظام اسلامى در ایران در قبال دولت هند و دیگر دولتها و ملتها در تاریخ 28 دی 1357 در نوفل لوشاتو.

[آقاى مهتا عاشق (KOHSAATHAM) عضو حزب جونتاى وعضو مرکزى حزب حاکم هند همراه دو نفر از اعضاى سفارت هند در پاریس که براى ملاقات امام به نمایندگى از طرف نخست وزیر و وزیر امور خارجه هند به پاریس آمده بود: ... ابتدا از جانب مردم هند تبریکات همراه با ذوق و تحسین قابل ستایش از مبارزات ملت ایران به مناسبت از بین بردن استبداد و استقرار دموکراسى در ایران را تقدیم مى‏دارد؛ چرا که مبارزات ما در هند نیز مانند ایران مسالمت آمیز و با نافرمانى عمومى همراه بوده است که این بهترین وسیله استقرار قدرت مردم است. اخیراً نخست وزیر ما هم سعى کرد قدرت استبدادى به وجود آورد؛ اما بسیارى از مردم ما به زندان رفتند تا بالاخره ما آن را پایان بخشیدیم. همچنین خوشحالیم که بدانیم ایران دموکراتیک سیاست عدم وابستگى را انتخاب کرده است. سیاست هند از ابتدا بیطرفى بوده است. لذا این مهم است که ایران هم به گروه کشورهاى غیر متعهد مى‏پیوندد. ایران و هند قرنها به هم نزدیک بوده‏اند. در دنیا چنین ارتباطاتى میان دو ملت خیلى کم وجود دارد. این مهم است که ما با هم نزدیک باشیم. دست به دست هم بدهیم براى ساختن کشورمان و استقرار دموکراسى و حفظ بیطرفى و صلح؛ براى این هدفها مى‏توانیم با هم همکارى کنیم.].

امام: متقابلًا من تشکر مى‏کنم از اهالى هند و از دولت هند، که در این امر انسانى و مساعى که در ایران مى‏گذرد توجه کرده‏اند و اظهار همدردى مى‏کنند.

ملت ایران در طول تاریخ شاهنشاهى گرفتاریهاى زیادى داشته است. در طول پنجاه سال سلسله پهلوى مصیبتهاى بسیار شدیدى داشته است. از هیچ نوع آزادى برخوردار نبوده است. با همه جنایتها و خیانتها مواجه بوده است. واین پدر و پسر به کشور ما آنقدر خیانت کردند و به ملت، آنقدر خیانت کردند که جبرانش به این زودیها میسر نیست؛ جبران جنایتها تا ابد امکان ندارد.

جبران جنایتها و خرابیها محتاج زمان طولانى است براى ترمیم. و ما البته از دولتها و ملتهایى که آزادیخواه هستند توقع داریم کمک کنند و به این دولت که جدیداً حادث خواهد شد توجه کنند. و من امید آن را دارم که دولت بزرگ هندوستان اول کسانى باشند که دولت ما را به رسمیت بشناسند؛ چرا که مصیبتهاى کشور ما مشابه مردم هند بوده است. و راهى که ما رفته ایم همان است که گاندى و بزرگان هند رفتند، و بالاخره دست جنایات اجانب را از کشور کوتاه کردند. و ما امیدواریم که یک حکومت اسلامى به وجود آوریم، که با همه دولتهاى آزاد و دموکراتیک روابط حسنه داشته باشد و ملت ما با همه ملتها برادر باشد. البته ما همان سیاست بیطرفى را خواهیم داشت و اجازه نخواهیم داد که دولتى از ابرقدرتها در مملکت ما دخالت کند. و من از خداى بزرگ مى‏خواهم همه ملتها را سعادتمند نماید.

[نماینده دولت هند: بسیار متشکرم، مایلم که عالى جناب را مطمئن سازم که شما و مردم شما که خواستار دموکراسى هستید تمامى حمایت ما را دارید. سیاست ما بیطرفى مثبت است و عدم دخالت دیگران در امور ملتها؛ اما این بدان معنا نیست که پشتیبانى خود را اعلام نکنیم. ما ایران را حمایت مى‏کنیم. هزاران دانشجوى ایرانى در هند تحصیل مى‏کنند. ما به آنها کمک مى‏کنیم. ما شما را مطمئن مى‏سازیم که در راه تحقق نیات خوب شما با شما همکارى مى‏کنیم؛ همکارى براى ساختمان دوستى و رفاقت دو ملت؛ براى منافع ملتهاى منطقه و براى صلح جهانى.].

امام: بسیار متشکرم از این حُسن نیت. چون مسائلى که ما مطرح کرده ایم و ملت ایران قیام بر آن کرده است، انسانى است و هر انسانى که هنوز فطرتاً انسان است با آن همراهى خواهد کرد. متأسفم که دولت پاکستان عده‏اى از اهالى آنجا را به خاطر پشتیبانى از ملت ایران به حبس انداخته است و مورد تعدى قرار داده است و این عمل پاکستان را تقبیح مى‏کنم. و مایلم که دولتهایى که به آزادى ملتها احترام مى‏گذارند این عمل را تقبیح کنند. از اینکه دانشجویان ایرانى در هند تحت حمایت دولت هندوستان در رفاه هستند تشکر مى‏کنم. امیدوارم همه ملتها با سعادت قرین باشند.

[نماینده دولت هند: مایلم که این مسئله را براى عالى جناب مطرح کنم که روابط هند با رژیم شاهنشاهى در چهارچوب همکاریهاى اقتصادى بوده است. روابط سیاسى عموماً و به طور اعم در حد احترام بوده است، اما سیاست مشترکى نداشتیم. در ایران جدید که به وجود مى‏آید امیدوارم که امکان داشته باشد همکارى اقتصادى ادامه یابد و گسترش پیدا کند. در مورد همکارى سیاسى، ما هندیها خوشحالیم که هند و ایران با هم خطمشى مشترکى دارند. وضعیت دنیا خیلى پیچیده و مشکل است؛ ملتهاى تازه‏اى به وجود آمده‏اند با تغییرات زیاد. برخى مساعد و برخى نامساعد. در تمام اینها تا آنجا که به هند مربوط است از یک ایران دموکرات استقبال مى‏کند و دستهاى همکارى و دوستى و اتحاد براى کار مشترک را مى‏فشارد.].

امام: متشکرم از این عواطف. متقابلًا دستمان را به سوى ملت هند و دولت هند دراز مى‏کنیم؛ دست آنها را مى‏فشاریم و روابط عمیق سیاسى برقرار مى‏کنیم. روابط اقتصادى موافق با مصلحت ملتین برقرار خواهد بود. از خداى بزرگ توفیق ملتها را خواستارم.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد